Biografie

Het duo Limbo Express bestaat uit Erwin Lennarts uit Wahlwiller en Huub Heijnens uit Gulpen (klik op een foto voor meer informatie).

Erwin                         Huub

 

Deze twee heren hebben van jongsaf aan de muziek in de genen zitten. Beiden zijn dan ook op jonge leeftijd in de muziekwereld ingetreden, echter apart van elkaar. Zo leerde Erwin de muziek vooral kennen bij fanfare Berg en Dal in zijn geboortedorp Slenaken en zong hij als kleine jongen in het donker op weg naar huis om zijn angst te verbergen. Huub was een gewaardeerd lid van het bekende knapenkoor De Lentebloempjes uit Margraten. Later zou hij ook deel uitmaken van de popband After Midnight, terwijl Erwin zich ontpopte als animator en bedenker van carnavaleske optredens waarbij de muziek steeds een belangrijke rol speelde. Bovendien bracht hij enkele jaren geleden onder de naam Erwin’s Limbo Express een cd-single uit met daarop de Limburgse versie van Het is een nacht (Guus Meeuwis) en de nummers Limburgs Beer en Ich blief heem mit karnaval (Plat-label).

De afgelopen jaren maakten Huub en Erwin ook deel uit van het Oberkrainer- en stemmingsorkest Vallis Spatzen. Huub nam daarin de accordeon, toetsen, zang en arrangementen voor zijn rekening. Erwin fungeerde er als zanger en ‘entertainer’. Tijdens het carnavalsseizoen presenteren Huub en Erwin zich echter de laatste jaren ook als duo.

Dit is vooral te danken aan de cd Karneval in os Mergelland, waarvan Erwin mede-initiatiefnemer is. Op de 1e cd zongen Erwin en Huub nog een schlager die was geschreven door de bekende tekstdichter en componist Guus Smeets: Wolke van Confetti. Het jaar daarop werden echter twee eigen schlagers namens de dorpen Slenaken en Wahlwiller (met de Wilder Spatzen) op eerdergenoemde verzamel-cd gezet. En ook voor de 3e cd Karneval in os Mergelland schreven Erwin en Huub twee nummers die zij ook zelf inzongen.

Doordat Erwin naast het schrijven van carnavalsschlagers ook inspiratie over had voor andere nummers, werd het idee geboren om ook deze nummers voor het nageslacht te bewaren. Huub zorgde daarbij voor de passende muziek bij de nummers. Mede na een interessant gesprek met de bekende Limburgse liedjesschrijver Guus Smeets uit Vilt werd de knoop doorgehakt: er moest een demo komen waarmee Limbo Express ‘de boer op kon’.

Door de goede contacten die Erwin en Huub via de CD Karneval in os Mergelland met Music House Records hadden, werd in de studio een demo (backing) gemaakt met daarop de nummers Enne, Alles Driejt, De Wienkunningin en Op d’r Berg. Op de eerste twee nummers lag echter de nadruk. Nadat Erwin en Huub de demo bij diverse studio’s en muziekkenners hadden laten beluisteren (en de demo van Enne zelfs al op de provinciale radio werd gedraaid), kwam Limbo Express toch weer terug bij Music House Records. Er werd besloten een single op te nemen met daarop Enne en Alles Driejt. De single kwam uit, er werd zelfs een videoclip bij gemaakt (en uitgezonden op de provinciale zender L1) en de single werd heel goed ontvangen bij de diverse radiostations en het publiek. Enkele weken later werd in samenwerking met de studio besloten dat Limbo Express het waard was om een volledige CD uit te brengen en zo vestigde dit nieuwe duo zich in de Limburgse artiestenwereld.